Hírek

2005.07.08. 00:00

Rózsaszigetként virul már a szépséges Rózsák tere

Csodaszép kovácsoltvas kerítés, új cserjék és rózsaágyás, friss gyep fogadja a Rózsák terén járót.

Rados V.

Befejeződött végre a felújítás, amellyel az erzsébetvárosi önkormányzat a Főkerttel karöltve szépítette meg a pihenőparkot. A beruházás a rossz időjárás miatt húzódott el – tudtuk meg Hangyál Imrétől, a polgármesteri hivatal beruházási csoportjának irodavezetőjétől. A nem várt tavaszi hidegben az éjszakai fagyok akadályozták a munkát. A Szent Erzsébet-templomot költőien övező tér változatos burkolatot kapott. Az aszfaltot, a szolgálati járdát elbontották. Helyettük teherbíró beton térkő járda, kis kockakő és murvás felület készült.

Zöld van elég, ami az erzsébetvárosi betontengerben különösen üdítő. Több mint kétezer-hatszáz négyzetméteren telepítettek cserjét, gyepet és rózsákat. A patinás kovácsoltvas méltón övezi a parkot. A négyszáz méteren futó kerítéshez jól illeszkedik a tardosi mészkő lábazat. A teret 180 millió forintból varázsolták újjá. A pénz nagy részét – 156 milliót – a főváros adta a kerületeknek szánt, vissza nem térítendő támogatásból, az úgynevezett stratégiai alapból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!