Hírek

2005.07.05. 00:00

Soproni lesz, de új nevet kap a jénai edény

Termelőberendezéseket és formákat vásárolt meg a Jénában a hőálló háztartási üvegtermékek gyártását tavasszal beszüntetett Schott Jenaer Glas GmbH-tól egykori beszállítója, a soproni Csonka és Fiai Kft. A hazai üveggyár folytatja a világszerte ismert jénai termékek gyártását és forgalmazását.

L. R.

A soproni társaság húszmillió forintot fektetett a Schott Jenaer Glas termelőberendezéseinek átvételébe, emellett további hatvanmilliós árukészlet felhalmozását tervezi e termékek világszerte történő forgalmazásához – mondta Csonka László, a cég ügyvezető igazgatója.
A mostani gyártásbeindítás első lépcsőjében nem terveznek üzembővítést, de a termelés felfutásával ezzel is számolnak. Mivel az eddigi néven nem kerülhetnek forgalomba a „jénai” termékek, ezért a soproni cég új márkanevet vezet be, amelyet a közeljövőben hoznak nyilvánosságra. Emellett a Csonkaglas kereskedelmi képviseletet nyit Jénában. A mostani gyártás elindításával mintegy tízszázalékos forgalomnövekedést tervez a 2004-ben közel 265 millió forint árbevételt elért Csonka és Fiai Kft. A jénai edények szinte teljes mennyiségét külpiacokon értékesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!