Hírek

2005.08.06. 00:00

A királynő odavan érte

Vilmos herceg és barátnője, Kate Middleton közös lakást keres, és a királynő teljesen odavan a lányért.

Gyulay Zoltán

Eddig sikerült az ifjú hölgynek a háttérben maradnia. A britek június végén, sikeres vizsgáinak ünneplésén láthatták először magabiztos és „fenséges” fellépését. Okosnak és visszafogottnak, egyéni stílusúnak, diszkrétnek és elegánsnak hatott. Ráadásul jó, bár polgári családból is származik – mindez egyetlen szóval: Nagy-Britannia konzervatív monarchiájában „alkalmas” a hercegnőségre.
Minden adottsága megvan hozzá. S még valami: a Buckingham-palotában rokonszenvvel fogadták, mivé fejlődött Vilmos herceg (23) és barátnője, Kate Middleton (23) két esztendőre visszanyúló kapcsolata.
A fiatalok már a skóciai St. Andrews-ban közösen béreltek egy diáklakosztályt. A herceg és a polgárleány egy művészettörténeti szemináriumon ismerkedett meg. A rokonszenvből vonzalom támadt. „Ő az én lelki társam: nem tudom nélküle elképzelni az életemet” – jelentette ki a fiú a barátainak.
Highgrove kastélyában Károly herceg jelenlétében egyre gyakoribb vendéggé vált. Tavasszal már közösen ment síelni szerelmével és annak jóval kikapósabb, de most ugyancsak szerelmes öccsével, Harryvel és az örömapával, Károllyal a svájci hegyekbe. A windsori fogadásra, amelyet Vilmos sikeres vizsgáinak örömére adtak, Kate és szülei is meghívást kaptak. A közösen töltött kenyai szafari után pedig II. Erzsébet a balmorai nyári fogadáson szívesen látta az ifjú párt.
Jól értesültek szerint azért, hogy megmustrálhassa magának a lányt, s tesztnek vesse alá, méltó-e arra, hogy a királyi család tagja legyen. Elvégre nem egyébről van szó, mint Anglia leendő királynéjáról. Ez a vizsga is sikerült, az uralkodónő egyenesen Kate „tenyeréből evett” – ahogy a brit udvari sajtó fogalmazott. Sőt a lány azt az előjogot is elnyerte, hogy bármikor megszólíthatja leendő anyósát. Sokan már úgy érzik, közel az eljegyzés.
Ki hát ez a barna szépség, akinek élete mesekönyvi fordulatot vehet? Egy felső középosztálybeli család három gyermeke közül a legidősebb. Szülei, Michael és Carole Middleton gyermekjátékokkal kereskedik, az interneten főként a jómódúaknak – értsd: a milliomosoknak – gyermekeik születésnapjára különböző kegytárgyakat ad el. Nyilvánvaló: Vilmos szabad kezet kapott a Windsoroktól, és ez teljesen belesimul az összeurópai divatfolyamba. A norvég, a dán és a spanyol trónörökös is polgári családból nősült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!