Hírek

2005.08.16. 00:00

Ismét kisgyerek fenyegette meg a BKV központját bombarobbanással

N. E. D.

„Úristen, felrobbant a metró!” – közölte egy gyerekhang a BKV diszpécserével. A közlekedési vállalat munkatársa visszakérdezett, ekkor a kislány megismételte az előbb elhangzottakat, de már jelen időben. Majd letette a telefont. A diszpécser ekkor azonosította a mobilszámot, amelyről a hívás érkezett és visszahívta azt. Egy nő vette fel, aki tagadta a fenyegetést, és megadott egy vezetékes számot, amelyen el lehet érni. Amikor a rendőrség megtudta, hogy fenyegetés történt, azonnal megkezdte a hívó fél azonosítását. Kiderült: a hívás a XXI. kerületből, a Kiss János altábornagy utcából érkezett. A kerületi kapitányság munkatársai felkeresték a címet, ahol egy 52 éves asszonyt találtak. A nő elmondta, nagymamaként négy gyerekre vigyáz és nem tud a kicsik minden percével elszámolni. A meghallgatás során kiderült, az egyik gyerek, egy 12 éves kislány volt a fenyegetőző, aki be is ismerte tettét.
A rendőrség három hete hirdette meg, hogy ha feleslegesen riasztják őket, akkor a költségeket kiszámlázzák az érintettnek, gyermek esetében a szülőknek. Bálint Gabriellától, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől megtudtuk, eddig öt esetben küldtek fizetési felszólítást. Ebből hármat már megkaptak az érintettek, kettőt még most postáznak. A három kézhez kapott iratra már két válasz érkezett is, ők részletfizetést kértek. Az összeg nagyságára tekintettel ezt a lehetőséget meg is adta nekik Budapest rendőrfőkapitánya.

Az első számla

Július végén egy 14 éves tököli kislány hívta fel szintén a BKV diszpécserét. A gyerek a Parlament felrobbantását ígérte, és azt közölte: egy busszal az ország háza felé tart, amelyen atombomba van. Akkor

a kislány telefonja mintegy kétszázezer forintos számlát vont maga után.


a kislány telefonja mintegy kétszázezer forintos számlát vont maga után. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!