Hírek

2005.09.21. 00:00

Autók között kell utat vágni a járdákon

BOTRÁNY A gyerekek és más gyalogosok sem tudnak közlekedni az egyik budai iskola előtt. Az autók elfoglalják a járdát, az iskolásoknak ki kell merészkedniük az úttestre.

BAMA

Felháborodott női olvasónk panaszában felvázolta a III. kerületben található Harrer Pál utcai általános iskolát és környékét. Elképesztőnek tartja, hogy a sofőrök rendszeresen a járdákon hagyják gépjárműveiket. Teszik ezt annak ellenére, hogy megállni tilos tábla jelzi a parkolás helytelenségét. Ráadásul az úttesten közlekedő autók gyorsan haladnak el az iskola előtt. Az asszony elmondta, a környéken több parkoló félig üresen áll. Ráadásul fizetni sem kell ezekért a helyekért. Türelme fogytán, ezért feljelentést akart tenni a helyi hatóságoknál, ám azok elküldték a fővárosi önkormányzathoz. Ott közölték vele, az ügy nem hozzájuk tartozik, nem tudnak mit tenni. Hova forduljunk ebben az esetben?

A III. kerületi önkormányzat sajtóosztályán kérdésünkre elmondták, eddig ilyen jellegű panasz nem érkezett hozzájuk. Néhány hónapja az iskola előtti területet ötven méteres körzetben lebetonozták. Hozzátették, a környéken tilos megállni, az autókat ingyenes parkolók fogadják. Ha mégis megáll itt valaki szabálytalanul, akkor minden esetben ki kell hívni a rendőrséget. A szabályt megszegőkre súlyos pénzbírságot szabhatnak ki.

olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel. (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!