Hírek

2005.09.03. 00:00

Babamentés: szükség van korszerű segítségre

„A gyermekmentő inkubátor csak egy lehetőség a sok közül” – jelentette ki Korózs Lajos, a szociális tárca politikai államtitkára azon a konferencián, amelyen a krízisterhes anyák számára nyújtható megoldásokról tárgyaltak a szakemberek. A Schöpf-Merei-kórház főigazgatója, dr. Garamvölgyi György elmondta: míg kórházukban eddig az utcai inkubátorba helyezett csecsemők száma mindössze 18, addig összesen 1339 kismama fordult hozzájuk segítséget kérve.

Bánky Bea

Az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa, Herczog Mária arról szólt: a krízisterhes anyák tájékoztatása hazánkban elégtelen, éppen azok nem jutnak megfelelő segítséghez, akik a legnagyobb bajban vannak. „Amikor 1957-ben liberalizálták az abortuszt, még nem volt korszerű fogamzásgátlás, így a nők inkább az előbbi módszerre szoktak rá” – mondta Herczog. A megoldásokkal kapcsolatban előremutató javaslatok hangzottak el: szigorúbb felelősségi rendszer olyan esetekben, amikor gyermekek kerülnek veszélybe, hatékonyabb felvilágosítás, kórházi szociális munkások alkalmazása, elérhetőbb segítőközpontok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!