Hírek

2005.09.09. 00:00

Célkeresztbe kerül a főváros vendéglátása?

Szemán L.

Nincs arra utaló adat, hogy a Komjádi uszodánál hétfőn elkapott ukrán banda bérgyilkosságra készült volna, fogalmaztak lapunk kérdésére tegnap illetékes rendőri körökben. Egyik napilaptársunk írta meg, hogy a négytagú ukrán banda bérgyilkosság miatt jött Magyarországra. Egy névtelenül nyilatkozó nyomozó szerint valószínűleg ujjgyakorlatnak szánták a trükkös lopást, ám nem számítottak a kiszemelt áldozat ellenállására, és profikhoz méltatlanul „elbaltázták” az akciót.

Nem bérgyilkosok, terepfelmérők lehettek az ukrán tolvajok.

Megírtuk: Békásmegyeren lesték ki egy magyar állampolgár pénzfelvételét, majd kiszúrták autója gumiját. A sértett azonban észrevette, amint meglopják, és engedéllyel tartott gázfegyverével a levegőbe lőtt, és megfutamította az ukránokat. Egy tolvajt még a helyszínen elkaptak, mivel társai nem várták meg, amíg beszáll egyébként New York-i rendszámú autójukba, hanem cserbenhagyták.
A menekülők a Bogdáni úton el akarták gázolni az őket megállítani szándékozó rendőröket. Végül a Komjádi uszodánál beszorultak a forgalomba, és gyalog menekültek tovább. A járőrök többször is lőttek, és az elsődleges vizsgálat eredménye szerint egyikük megbotlott tüzelés közben. Egy lövedék fenéken találta az egyik ukránt. A rendőrök végül három tolvajt kaptak el, a negyediknek nyoma veszett.
Időközben a rendőrök tisztázták az amerikai rendszámú
autó tulajdonjogát. Kiderült: amerikai-magyar állampolgárságú tulajdonosa bérbe adta az ukránoknak. Utóbbiak a nevükön kívül semmit sem mondanak.
A hatóságokhoz mindenesetre befutott egy információ arról, hogy a tolvajok vélhetően terepfelmérésre érkezhettek hazánkba. Állítólag a fővárosi éjszakai élet egyik, a vendéglátásban meghatározó szereplője került szláv „üzletemberek” célkeresztjébe. Az éjszakai életben elterjedt hírek szerint egy készülő bérgyilkosság sem zárható ki.
A BRFK mindenesetre jogsegély keretében fel kívánja venni a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, hogy az ő segítségükkel azonosítsák az elfogottakat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!