Hírek

2005.09.14. 00:00

Csak találgatni lehet a Kálvin Center hibáit

Lapunk az elmúlt napokban többször is foglalkozott a Kálvin téri szellemházzal. Megpróbáltuk kideríteni, miféle okok akadályozzák a tulajdonos Kálvin Center Kft.-t abban, hogy bérlőket hozzon a több mint két éve üresen álló irodaépületbe.

Lázin M. A.

A kivitelező Swietelsky Építő Kft. segítségével sikerült elérnünk a cég egyik bécsi képviselőjét, Anton Prosslinert. A férfitól számos, fontos részletet megtudtunk. Így többek közt az is kiderült, a szabályszerű elkészítést követően az építtető 2003 közepén használatbavételi engedélyt kért a házra. Ezt, miután a szomszédos épületekben keletkezett csekély károkról megegyezett a tulajdonosokkal, meg is kapta a józsefvárosi önkormányzattól.

Természetesen megpróbáltuk elérni a megrendelő Kálvin Center Kft.-t is. A cég magyarországi képviselője, Fekete Gábor megkeresésünkre azonban azt mondta, ő nem nyilatkozhat az ügyben. Ugyanakkor megadta az osztrák tulajdonos, Leopold Deufl elérhetőségét. A vállalkozótól azt kérdeztük, konkrétan mit kifogásolnak az épületben. Továbbá az is érdekelt bennünket, mikorra várható, hogy a pestiek által csak szellemháznak csúfolt irodaépület benépesül. Ugyancsak firtattuk, mekkora bevételkiesést okozott a szerintük rossz kivitelezés, illetve, hogy ezt az összeget kártérítésként követelik-e. Természetesen az állítólagos süllyedésre is kíváncsiak voltunk.

Leopold Deufl válaszában tömören annyit mondott: mivel peres eljárásban van a fővállalkozóval, nem áll módjában tájékoztatni lapunkat. Hozzátette, az épület nem süllyed, az irodaház állagát folyamatosan óvják. Ismételt levelünkben fölhívtuk Leopold Deufl figyelmét arra a tényre, hogy az ellenérdekű fél nem zárja el az információkat. Azaz a Kálvin Center Kft. hallgatásával csak a másik fél malmára hajtja a vizet. Lapunk megpróbálta elérni a ház tervezőjét is. Ám Virág Csabát lapzártánkig nem sikerült megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!