Hírek

2005.09.13. 00:00

Demszky Gábor sajtófőnöke is helyet foglal a bizottságban

Jogszerűnek tartja a 4-es metró népszerűsítésére kiírt pályázatot Demszky Gábor főpolgármester. Pedig a bírálóbizottság egyik tagja a főpolgármesteri hivatal sajtófőnöke, Czuk Dorottya volt. A tendert megnyerő cég korábbi vezetője pedig Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Vajta Z.

Czuk Dorottya közölte, szakértőként vett részt a munkában, így nem is volt szavazati joga. – Csak a szakmai véleményemet mondtam el – tudatta lapunkkal a sajtófőnök. A tényleges döntési jogkörrel felruházott bizottsági tagok között nem volt ellenzéki képviselő. A fővárosi közgyűlés két szakbizottsága egy-egy szocialista politikust delegált. Czuk Dorottya elmondta, ebben a kérdésben a bizottságok határoztak. Az egész elbírálás rendje pedig megfelel a közbeszerzési törvény előírásainak – tette hozzá a sajtófőnök.

A tender elbírálásában részt vett még a hivatal közlekedési ügyosztályának egy munkatársa. Továbbá a BKV is delegált két tagot. A BKV vezérigazgatója egyébként belső vizsgálatot kezdeményez a mai igazgatósági ülésen. Szász Péter szóvivő szerint csak azért, hogy tisztán lássanak a kérdésben. A BKV háza táján is nagy a mozgolódás. Felmentették tisztségéből Szirmai Tamás forgalmi és üzemeltetési igazgatót. A hivatalos indoklás szerint nem volt szükség a továbbiakban erre a részlegre. Szirmai december 1-jétől a Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója lesz. Addig szabadságát tölti. Ez a cég egyébként a BKV tulajdona. A pozíciójából most eltávolított Szirmai Tamás nevéhez fűződik többek között a járművezetők állítólagos megfélemlítése. Ő volt az, akibe tapssal beléfojtották a szót a baleset miatt kioktatásra berendelt sofőrök. Ugyanakkor Szirmai vezette be a menetrend szerint járó, márkavédjegyes járatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!