Hírek

2005.09.13. 00:00

Farkas Bertalan a répára esküszik

Cseh László, Tóth Vera és Geszler Dorottya élethű portréja került fel elsőként a Hírességek Mosoly Falára. A gipszarcokon a sztárok fogsora jól látszik, hiszen feladatuk az egészséges fogak reklámozása is.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="212"] Balról, akik az arcukat adták az akcióhoz: Tóth Vera, Barabás Éva (az év mosolya) és Geszler Dorottya
[/caption]Hírességek mosolyával népszerűsítik manapság a fogápolási termékeket, és persze a fogorvoshoz járást. A magyarok fogainak épsége ugyanis nem javul. Bár egyre több csodafogkrém kerül a boltokba, csupán a lakosok egy százalékának ép a fogazata. Az átlagmagyarnak tíz foga hiányzik, százból kilencvenkilencnek 14 foga rossz a huszonnyolcból (esetleg 32–ből). Így vannak ezzel az ismert emberek is, Barabás Éva például az utóbbi két hónapját töltötte egy rendelőben. –Megtendereztettem a fogorvosokat és végül tíz közül választottam ki a megfelelőt – nyitotta meg a rendezvényt a televíziós műsorvezető. – A fogaimtól már nem fért el a nyelvem a számban. Ez pedig akadályozott a tiszta beszédben – indokolta a nagy elhatározást az idei Szájápolásért Díj birtokosa. A Mosoly Klub új tagja, Tóth Vera hét fogát tömette be januárban. Vigasztalásul a kellemetlenségekért egy fogékszerrel jutalmazta meg magát.  –Időnként szódabikarbónával fehérítem a fogaimat. Ezt még a nagymamámtól tanultam – kotyogta el a megasztár. Dr. Irmes Ferenc, a Colgate szakmai vezetője roszszallja ezt a módszert, ami a szakember szerint teljesen hatástalan. Semmit sem javít a fog színén. Hamarosan Farkas Bertalanról is kiderült, hogy az ősi gyógymódok híve. Nyolcnapos űrutazása alatt is igyekezett mellőzni a fogmosást. Inkább rágózott. – A szüleimnek és a nagyszüleimnek is tökéletes fogsora volt. Pedig ők nem is ismerték ezeket a termékeket. Viszont annál többet rágtak. Nem ilyen pépes ételeket ettek, mint mi. Én a répára esküszöm – kezdett egy gyerekkorról szóló mesébe az űrhajós. Aki úgy volt hajlandó kihúzatni két bölcsességfogát űrrepülése előtt, ha megígérik, ő lesz a két esélyes űrutazó egyike. Szerencséje volt, igaz, hogy két foggal kevesebbel, de repülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!