Hírek

2005.09.16. 00:00

Fehérvári sportösszefogás a színházért

BAMA

Példaértékű kezdeményezéssel sietnek a székesfehérvári Vörösmarty Színház megsegítésére a koronázó város sportegyesületei. A négymilliárd forintos költséggel felújított színházat decemberben adják át a közönségnek, a jeles alkalmat pedig egyhetes fesztivállal szeretné megünnepelni a város és a színház. Az ARTéria Vörösmarty Színházbarátok Egyesülete elhatározta, tizenötmillió forintot gyűjt össze
a fesztivál megrendezése érdekében. A kezdeményezéshez elsőként Székesfehérvár sportegyesületei csatlakoztak. Az FC Fehérvár labdarúgócsapata, a Cornexi női kézilabdacsapata, a Alba Volán Fevita jégkorongcsapata és az Albacomp kosárlabdázói egy-egy őszi bajnoki mérkőzésük jegybevételének ötven százalékát ajánlották fel a nemes célra.

A kézilabdázók, a kosarasok és a hokisok szinte folyton telt ház előtt játszanak, és újabban a futballistákra is kíváncsi a város és a megye népe, hiszen az augusztusi stadionavatón nyolcezren gyűltek össze. Azaz szép kis summa gyarapíthatja az ünnepi hét költségvetését. Külön tiszteletet érdemel a város öttusaszakosztálya, amelyet Vörös Zsuzsa olimpiai és világbajnok képviselt a megegyezés aláírásán, nekik ugyanis nincs jegybevételük, ennek ellenére százezer forinttal támogatják a kezdeményezést. A gyűjtés elindítói bíznak benne, hogy a sportolók kultúra iránti lelkesedése másokra is átragad, és további támogatók fognak jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!