Hírek

2005.09.29. 00:00

Felveri a remíz árát a BKV

Bolond lenne most eladni a BKV a Bosnyák téri villamosremízt. Megvárják, amíg megépül a 4-es metró, és új zuglói városközpont lesz a ma még sivár helyből.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A villamosok javítása az egyik legfontosabb munka a műhelyben
[/caption]Ingatlanpiaci bummra vár a BKV, addig halogatja a Bosnyák téri villamosremíz eladását. A Zuglóban lévő egyhektáros ingatlan jelenleg is értékes. Hát még amikor itt lesz a 4-es metró végállomása 2010-ben. A XIV. kerületi önkormányzat pedig ide tervezi Zugló új városközpontját a tér teljes átépítésével. Bevásárlóközpont, vásárcsarnok, mozi áll majd itt, és ráadásul még az önkormányzat is ide költözik. Ilyen feltételek mellett biztosan felértékelődik a villamosremíz.

Bolond lenne hát most bagóért eladni a BKV. Pedig rendszeresen megkeresik különféle befektetők. Egyikük sem árulta el eddig, hogy milyen célból vásárolná meg a kocsiszínt. A BKV rendre kikosarazza az ajánlattevőket. Pesti János osztályvezető szerint nem biztos, hogy szerencsés lenne előbb értékesíteni, amikor később többet is kaphatnának érte. – Az ilyesmit jól kell időzíteni – jegyezte meg kérdésünkre. Jelenleg nincs is napirenden a kérdés.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Ma még villamosok éjszakáznak a Bosnyák téri remízben. Nemsokára azonban ezen a helyen épülhet meg Zugló új városközpontja. Vagy valami más.
[/caption]Egy biztos, nem ez lenne Budapesten az első, garázsban működő üzletközpont. Egy korábbi buszgarázsban alakították ki a Récsei bevásárlóközpontot. Az egykori Damjanich utcai troligarázsban pedig a Kaisers nyitott élelmiszerüzletet. Azóta is ott működik. A XIV. kerületi önkormányzat szívesen látna kulturális intézményt is a kocsiszín helyén, közölte Karsai Károly, Zugló főépítésze. A szabályozási terv alapján le is lehetne bontani az épületegyüttest. Van olyan elképzelés, hogy a Közlekedési Múzeum költözne ide a Városligetből. Ám Zugló vezetésének ebbe nincs beleszólása.

A főváros közlekedési vállalatának villamosüzem igazgatóságán azt mondták, jelenleg nem tudják nélkülözni a remízt. Bár most sokkal kevesebb villamos van benne, mint régebben. Ha becsuknák, akkor valahol újat kellene építeni. Ide megy ugyanis aludni a zuglói villamosok jó része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!