Hírek

2005.09.07. 00:00

Gyógyszerkassza: ki állja a milliárdos különbözetet?

Bánky Bea

Vérre menő vita megelőzésére Kiss Péter kancelláriaminiszter Veér András pszichiátert bízta meg a hétfőn kezdődött tárgyalássorozat levezetésével, amelyben a kormánynak és a gyógyszercégeknek egyezségre kellene jutniuk: a 284 milliárdra tervezett tb-kassza túllépése esetén ki fizesse a különbözetet.
A kormány 320 milliárd forintra becsüli a medicinák idei tényleges támogatását, pesszimista jóslatok szerint akár 350 milliárdra is felkúszhat az öszszeg. Egy korábbi megállapodás szerint 314 milliárd forintig a kormány és a gyógyszergyártók fele-fele arányban vállalják a kifizetést, e fölött a gyártók számlájára írják. A kipótlás lehetséges módjait illetően a hazai és az innovatív gyártók is más-más elképzelésekkel ültek tárgyalóasztalhoz. Veér András pszichiáter lapunk megkeresésére azt mondta: a kormány és a gyógyszergyártók közötti megállapodás értelmében a tárgyalások lezárultáig nem nyilatkozik azok tartalmáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!