Hírek

2005.09.10. 00:00

Heteket késett a román kormány „gyorssegélye”

Összesen 784 milliárd régi lej (csaknem hatvanmilliárd forint) értékben utalt ki segélyt az árvízkárok helyreállítására a bukaresti kormány.

L. J.

A rendelkezésre álló tartalékalapok megnyitásáról már az árvíz pusztítását követő napokban is többször szó esett, a konkrét lépés viszont csak azután történt meg, hogy a helybeliek a károk egy részét már saját erőből helyrehozták. A pénzből az ország harminc megyéje részesül támogatásban, a legnagyobb összeg (több mint 123 milliárd régi lej) Hargitának jut. A többiek között az RMDSZ közbenjárására támogatásban részesül Székelyudvarhely és Siménfalva község, összesen 1,6 millió lej értékben, a pénzt a kormány rendelkezésére álló beavatkozási alapból utalják ki. A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalban tegnap átadták azt a harmincmillió forintot, amelyet az RMDSZ által nyitott bankszámlára a magyar kormány küldött a székelyföldi árvizek áldozatainak megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!