Hírek

2005.09.06. 00:00

Kijár a frissen vett úszógumi tömítőszelepe

Veszély - Olvasónk kisfia egy újonnan vásárolt, kacsát formázó úszógumival merészkedett a Balatonba. A gyerek kis híján megfulladt, mert kiesett a gumiból a szelep.

BAMA

Olvasónk a magyar tenger partján, egy alkalmi árustól vásárolta a robusztus, sárga színű úszóalkalmatosságot. Úgy vélte, ezzel nyugodtan beengedheti kisfiát a Balatonba. A váratlan baleset a parttól néhány méterre következett be. Óriási szerencséjére a közelben tartózkodott, mikor kiugrott a dugó, így az ijedtségen kívül nem történt nagyobb baj. Kérdés, mire kell figyelni az úszógumik vásárlásakor?

– Az úszógumikra vonatkozó egyik legfontosabb előírás az, hogy a szelepzáró dugónak semmilyen körülmények között sem szabad kihúzódnia – mondták érdeklődésünkre az Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség sajtóosztályán. Hozzátették, a legveszélyesebb vízi játékok azok, amelyekbe bele lehet ülni, vagy rá lehet feküdni. A vásárlás előtt minden esetben meg kell győződni arról, hogy a kinézett játék el van-e látva visszacsapó szeleppel. Emellett fontos az is, hogy a dugó tartósan rögzített és a játékba benyomható kivitelben készült-e. Külön hozzátették: talán unalmasnak tűnik, de nem lehet eleget hangsúlyozni; ezekhez is éppúgy mellékelni kell a magyar nyelvű használati utasítást és termékismertetőt, mint bármi máshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!