Hírek

2005.09.24. 00:00

Mindössze kilencezer forintért ölte meg a taxist a csatár

M. Tóth Sándor

Előzetes letartóztatásban várja F. Richárd (22), a tatabányai taxisgyilkosság gyanúsítottja a nyomozás befejezését. Mindössze kilencezer forintot és az áldozat mobiltelefonját találták nála, amikor elfogták. F. Richárdot, Ber Gábor tatabányai taxisofőr meggyilkolásának és kifosztásának gyanúsítottját még a bűntény éjszakáján, szerdán kézrekerítette a rendőrség. A gyilkosság közelében bolyongott, a ruhája véres volt. Megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 21-én egy konyhakéssel átszúrta fuvarozójának combi ütőerét, aki a helyszínen elvérzett. A városi bíróság – tekintettel a bűncselekmény súlyára – egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.
Tegnap Kovácsné dr. Trázsi Csilla, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy elvégezték az igazságügyi orvos szakértői boncolást. Annak adatait később közlik.
A nyomozás hosszú ideig elhúzódhat még. A gyanúsítottól vért vettek, amelyet elküldenek kábítószer- és alkoholvizsgálatra. Ennek alapján állapítják meg, hogy F. Richárd állt-e valamilyen narkotikum befolyása alatt. Alávetik továbbá elme-orvosi vizsgálatnak is.
Ber Gábort a jövő héten, szeptember 28-án helyezik örök nyugalomra Tatabányán, az újtelepi temetőben. Ígéretük szerint nem csupán a város taxisai, hanem
a környékbeli települések fuvarozói is elmennek a szertartásra. A város határában, a
McDonald’s étteremnél gyülekeznek a szertartás előtt egy órával, azaz délután három órakor, hogy békés autós felvonulással kísérjék utolsó útjára társukat, és egyben így tiltakozzanak az embertelen erőszak ellen.

Hűvösön a gólkirály

F. Richárd, a taxisgyilkosság gyanúsítottja Vértesszőlősön,

a megyei bajnokságban szereplő helyi futballcsapatban játszott. Az egyesület elnöke elmondta, hogy az egész csapat megdöbbent. Arról tudtak ugyan, hogy Richárdot fűtötte a játékszenvedély, de semmi nem utalt arra, hogy ilyen tettre képes lehet. Nem tudták, milyen életmódot folytat. A pályán csak anynyira volt kemény, amennyire az egy csatártól elvárható. Tavaly gólkirály volt, a legutóbbi meccsen is ő rúgta a győztes gólt.

F. Richárd, a taxisgyilkosság gyanúsítottja Vértesszőlősön,

a megyei bajnokságban szereplő helyi futballcsapatban játszott. Az egyesület elnöke elmondta, hogy az egész csapat megdöbbent. Arról tudtak ugyan, hogy Richárdot fűtötte a játékszenvedély, de semmi nem utalt arra, hogy ilyen tettre képes lehet. Nem tudták, milyen életmódot folytat. A pályán csak anynyira volt kemény, amennyire az egy csatártól elvárható. Tavaly gólkirály volt, a legutóbbi meccsen is ő rúgta a győztes gólt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!