Hírek

2005.09.12. 00:00

Nem akarták elárulni, kitől van a kolbász

HOMÁLY - Olvasónk az egyik hentesnél kolbászt vásárolt. Nem ízlett neki. Meg akarta tudni, ki gyártja, ám nem árulták el neki.

BAMA

Olvasónk hangsúlyozta, nem a hentessel volt baja, pusztán a gyártónál akart panasszal élni. Ám legnagyobb megrökönyödésére a bolt alkalmazottja nem volt hajlandó elárulni, honnét származik a kolbász. A dolgozó úgy nyilatkozott, ez üzleti titok. Kérdés, jogosan hallgatta-e el a forrást a hentes. – A felügyelőség két éve összesen 2 894 húskereskedelmi egység ellenőrzését végezte el. Ebből 1 907 esetben találtak kollégáink valamilyen szabálytalanságot – mondták érdeklődésünkre a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél. Hozzátették, az áruk eredetét összesen 218 üzletben nem tudták a kereskedők a helyszínen igazolni. A felügyelőségen elképzelhetőnek tartották, hogy olvasónknál is hasonló okok miatt hallgattak a forrásról. Ez pedig teljesen szabálytalan. A hivatalnál kérdésünkre elmondták, a kereskedelemben tapasztalt tiltott ipari tevékenységre két éve összesen 359 egységben bukkantak. Ezen belül engedély nélküli gyártást a vizsgált üzletek mindössze két százalékában találtak a hivatal munkatársai. Olvasónk panaszára azt válaszolták, konkrét bejelentés esetén a hivatal azonnal eljár az ügyben. A vizsgálattal akár egy súlyos mérgezést is meg lehetne előzni.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!