Hírek

2005.09.28. 00:00

Nem egyszerű az út Újpalotáról Albertfalváig

Vajta Z.

[caption id="" align="alignleft" width="162"] Egyelőre marad a 7-es régi vonala
[/caption]Átszervezi a 7-es buszcsaládot a BKV. Különösen a XV. és a XI. kerületi lakók járnak jól a változtatásokkal. Gyorsabb lesz az eljutás a belvárosba, átszállás nélkül. Palotáról így jelenleg csak a Keleti pályaudvarig lehet utazni. Dél-Budán a Sáfrány utcaiaknak jelenleg a 15–20 percenként induló 7A jelzésű betétjárat jut. A 3–5 percenként járó fekete 7-esre csak négy megállóval beljebb lehet átülni.

A főváros közlekedési cége most azt tervezi, hogy Palotától egészen Albertfalváig közlekedteti a 73-ast. A 173-as gyorsbusz pedig sűrűbben indul és egész nap járni fog. Így a XV. kerületből sebesen el lehet majd jutni a belvárosba a piros 7-es vonalán. A fekete 7-es megmarad, de a 7A jelenlegi albertfalvai végállomásáig közlekedik. A sokat szidott 7A pedig megszűnik. – Mindenki jól jár a változtatásokkal – mondta lapunknak Bősze Sándor, a BKV forgalmi osztályvezetője. A belvárosi szakaszokon sűrűbben jön majd a piros és a fekete 7-es, csak némelyik 173-as, illetve 73-as jelzéssel. A közlekedést felgyorsítja, hogy a közlekedési vállalat buszsávot kér a fővárostól a Thököly út teljes szakaszára. Azaz a Hungária körút és a Bosnyák tér között kellene kialakítani az autóktól védett övezetet. A Bosnyák tértől kifelé pedig fel kellene újítani a Zuglón keresztül Palotára átvezető Csömöri utat. Az ugyanis jelenleg olyan állapotban van, hogy a BKV nem szívesen engedné ide Volvo buszait. A társaság egységes buszparkot szeretne a 7-es és 73-as járatra. Bősze Sándor szerint ezek nélkül nem lenne értelme az átszervezésnek. A következő garnitúra Volvót márciusra várja a BKV.

Így lehet, hogy az átszervezésből addig semmi nem lesz. Pedig őszre ígérte a BKV.

Az élet rácáfolt a BKV aggodalmaira

A 7-es buszcsalád átszervezéséről szóló javaslat a napokban készült el. A Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága választ a tervek közül.

Legutóbb a Bartók Béla úton vezettek be olyan változtatást, amely meggyorsítja a tömegközlekedést. A piros 7-es a villamossínen előzi a dugóban veszteglő autókat. Korábban a BKV elvetette az ötletet. Szerintük nem férnének el a buszok a villamosokkal a közös szakaszon. Tévedésüket az élet igazolta.

Legutóbb a Bartók Béla úton vezettek be olyan változtatást, amely meggyorsítja a tömegközlekedést. A piros 7-es a villamossínen előzi a dugóban veszteglő autókat. Korábban a BKV elvetette az ötletet. Szerintük nem férnének el a buszok a villamosokkal a közös szakaszon. Tévedésüket az élet igazolta. Egyelőre marad a 7-es régi vonala -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!