Hírek

2005.09.30. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Beszólok a rendező úrnak
Tisztelt Horváth úr! Tudom, élete egyik „főműve” a Szomszédok-sorozat, de javítson ki, ha tévednék, az első részeit nem is Ön írta! De ez mellékes. Viszont az már mindennek a teteje, hogy ön szerzői jogaira hivatkozva letiltja a feliratozást! Miért? Örüljön neki, hogy azok a fiatalok, ha egyáltalán nézik a Szomszédokat, megtudnak egyet s mást abból a szörnyű bolsevik világból. Mert a felirat nélkül halvány lila gőzük nincs, hogy mit hablatyolnak a szereplők. Én sajnos koromnál fogva tudom, hogy ön is, édesanyám is, meg nagyon sokan tudják, de szerencsére gyerekeink nem! Végre a Magyar Televízió tett a közszolgálatért, erre a rendező úr letiltja. Most, hogy belenéztem egy-két epizódba, hát olyan nagyon ne legyen büszke rá! Csak a feliratok jelentettek volna számomra valami érdekességet, na meg igen kiváló színészeink játéka, ami nem az Ön érdeme, rendező úr! Kérjük vissza a feliratot!
Kovács Pál, Budapest

Nincs új a nap alatt
A dolgok és a jelenségek a politikában, úgy látom, visszaköszönnek és megismétlődnek. Nem tudom, emlékeznek-e rá, hogy a most kormányon, 2002 előtt pedig ellenzékben lévő adminisztráció és politikusai mennyit csámcsogtak azon, hogy a Fidesz-kormány miniszterelnökéről hány kilométer film készült, és azon milyen jól keresett néhány „szerencsés”, erre szakosodott, kormányközeli kft. Az ember csak pislog mostanság, mert mit ad isten, illetve hogy, hogy nem, elvtársak, mintha a mostani adminisztáricó egyes politikusai is ugyanezt csinálnák, ahogy ezt a hírekből hallani! Sok-sok mindenre, sokkal fontosabbakra ugye azt mondják, hogy nincs pénz, ilyen fotózásokra pedig, úgy látszik, telik! Időközben más nagyon fontos területeken egyre inkább aggasztóbbá válik a helyzet.

A munkanélküliség elért egy bizonyos 400 ezres lélektani határt! Véleményem szerint a jelenleg munka nélkül lévő százezrek többségét, a zömét nem lehet azzal vádolni, hogy azért nem dolgoznak, mert a munkanélküli-segélyre „blazíroznak”! Hanem azért nem dolgoznak a munka nélküli százezrek, mert megélhetést biztosító munkahely igen-igen kevés van, vagy egyáltalán nincs! A jelenleg dolgozó szerencsések szinte mindent megtesznek munkahelyeik megtartásáért, de betegállományról szó sem lehet, mert az ember hamar a munkahely kapuján kívül találhatja magát! A versenyszférában dolgozók jól el vannak eresztve anyagilag, de oda meg bekerülni az utcáról, csak úgy, ha csak nem ügyes bróker az ember, szinte lehetetlenség! A versenyszféra megtollasodott, jelen urai pedig nem győzik hangoztatni, hogy sok a közalkalmazott, el kell őket bocsátani!
Vincze István, Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!