Hírek

2005.09.30. 00:00

Rálépnek a gázpedálra a szocialisták

Mosolygós közös fotózkodás. Kézfogások, nagy egyetértés, pogácsa. A Köztársaság téri székházban új politikát hirdetett a párt. Az MSZP ezentúl másként gondolkodik a fővárosról. Ahogy a szocialisták fogalmaztak, újradefiniálnak.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="144"] Molnár: gyorsítsunk Budapesten!
[/caption]– Gyorsítunk Budapesten. Új arcokkal, új felfogással. Ez nem azt jelenti, hogy megtagadnánk a régi programjainkat. Azt sem, hogy elvetnénk korábbi ötleteinket. Hibáznak azok a politikusok, akik lesajnálják, szidják ezt a várost. Budapest szerethető, élhető – mondta Molnár Gyula.

A XI. kerület első embere, aki egyben a budapesti ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, három irányt határozott meg. Az első nyomtatott betűs jelmondat szerint Budapest a nemzet fővárosa. Molnár Gyula úgy gondolja, hogy ki kell dobni a szemétbe a hamis képeket. Vagyis nem vidékben vagy Budapestben, hanem vidékben és Budapestben kell gondolkodni. A második pillér a „Budapest az emberek városa” címet kapta. Vagyis a város működőképességét semmi sem akadályozhatja. – Nem lehet úgy utakat felújítani, hogy közben városrészek bénulnak meg – mondta Molnár.

Az MSZP „új hulláma” szerint az egész országnak jót tenne Budapest győzelme. Vagyis, ha a főváros nyerné el 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet. Az ellenzék félig egyetért Molnár álláspontjával. – Mi is szeretjük ezt a várost. A vezetőket kritizáljuk, nem Budapestet. Azt pedig Orbán Viktor már korábban mondta, hogy Budapest a nemzet közepe. Ebben tehát egyetértünk. Budapest az emberek városa. Furcsa, hogy ez a felismerés csak a ciklus végén fogalmazódott meg a szocialistáknál. Így kellene gondolkodniuk már tizenöt éve. Azon, hogy Budapest mennyire élhető, érdemes elgondolkodni. Főleg akkor, amikor tömeges a kiköltözés – mondta a Reggelnek Kupper András, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!