Hírek

2005.09.06. 06:29

Újabb embereket küld el a gazdasági tárca

Az idén 10-15 milliárdos megtakarítást tervez a tárcánál és háttérintézményeinél a gazdasági és közlekedési miniszter. Ezt átés kiszervezésekkel, racionalizálásokkal, valamint a hatékonyság növelésével szeretné elérni.

M. E.

Kóka János gazdasági miniszter a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének hétfői rendezvényén közölte: eddig mintegy négymilliárd forintos megtakarítást hajtottak végre a minisztériumban. A korábbi 20 százalékos létszámcsökkentés után további 20 százalékos mérséklésre lát lehetÕséget. Az átszervezések, átalakítások során a jelenlegi ötven háttérintézményből húsznál is kevesebbet tartanak meg. Míg egy kis- és középvállalkozás 80 százalékos hatékonysággal tud életben maradni a piacon, egy nagyvállalatnak 40-60 százalékos hatékonysággal kell mÛködnie. Ehhez képest a közigazgatás hatékonysága a miniszter szerint 10-20 százalékos, és ez a pazarló mÛködés elszívja az energiát más feladatok megoldásától. Kóka János szerint a magánszférában dolgozók számára sokkoló a kevéssé hatékony, áttekinthetetlen államigazgatás. Mint mondta, arra van szükség, hogy a piaci és az államigazgatási szemléletet közelítsék egymáshoz.

kiszervezésekkel, racionalizálásokkal, valamint a hatékonyság növelésével szeretné elérni. M. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!