Hírek

2005.09.07. 00:00

Újabb változások az Operaházban

Parcsami G.

[caption id="" align="alignleft" width="237"] Kunos József és Petrovics Emil az új főigazgatót bemutató sajtótájékoztatón
[/caption]Petrovics Emil főzeneigazgató után Závecz Ferenc ügyvezető igazgató is távozott az Operaházból. Információnk szerint Závecznek felajánlották a produkciós igazgatói posztot, amit nem fogadott el. Az új főigazgató, Hegyi Árpád Jutocsa Závecz helyére Kunos Józsefet nevezte ki. Kunos neve korábban gazdasági tanácsadóként, később gazdasági igazgatóként került szóba.
Az intézmény sajtóosztályán is változások történtek. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az Operaházra 443 milliós maradványképzést rótt ki. Ezzel kapcsolatban Kunos József újonnan kinevezett ügyvezető igazgató lapunknak elmondta:
– A kormány határozata értelmében, a minden magyar intézménynél kötelező költségcsökkentés ellenére a Magyar Állami Operaház jövőbeni működése biztosított, és valamennyi kötelezettségét teljesíti.
Az ügyvezető igazgató kérdésünkre még elmondta, hogy az intézmény dolgozói, igaz, a megszokottnál egy nappal később, de tegnap megkapták a bérüket.
A ház tegnap kiadott közleménye szerint Hegyi Árpád Jutocsa hétfőn aláírta negyven – korábban nem rendezett helyzetű – balettművész szerződését. Csütörtökön A makrancos Kata című, Seregi László koreografálta balettelőadással nyit az Operaház.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!