Hírek

2005.09.14. 00:00

Úszógála segíti a nyári árvíz károsultjait

A TeleSport fölhívása egyre több követőre talál, a magyar sport összefog az árvízkárosultakért. Vasárnap a Komjádi-uszodában lesz úszógála különleges, ritkán látható programmal.

M. P.

Cseh László például négy ember ellen úszik 400 vegyesen, a szám világbajnoka Gyurta Dániel, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka és Risztov Éva ellen versenyez. A csillagszóróváltóban, amelynek lényege, hogy futamonként az utolsó helyezett mindig kiesik, rajthoz állnak a budapesti ifi-Eb magyar bajnokai, a rövidpályás Eb győztesei, a világbajnok női és az olimpiai bajnok férfi vízilabdázók is.

A korosztályváltóban csapatonként legalább egy olimpiai vagy világbajnok, négy éven aluli úszópalánta, 70 éven felüli klasszis és szeniorbajnok áll rajthoz. A gála szervezői bíznak abban, hogy Temes Judit mellett megnyerik az ügynek Novák Ilonkát és Székely Évát, a szintén olimpiai bajnok úszók közül Wladár Sándort, Szabó Józsefet s olyan klasszisokat, mint Gyarmati Andrea, Hargitay András és Verrasztó Zoltán. Az egykori és mai pólós sztárok Molnár Endrének, Cservenyák Tibornak, Steinmetz Jánosnak, Kósz Zoltánnak, Szécsi Zoltánnak, Gergely Istvánnak és Mátéfalvy Csabának lőnek büntetőket.

A belépés ingyenes. Aki hozzá kíván járulni az árvízkárosultak megsegítéséhez, a bejáratnál lévő perselybe helyezheti el adományát. Mert a lényeg: a lehető legtöbb pénz gyűljön össze a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!