Hírek

2005.09.15. 00:00

Vissza kellett adnia a beteg lányát az anyának

Nagy E. D.

Zatykó Attilának pénteken kellene visszaadnia kilencéves kislányát az anyjának. A férfi elvált feleségétől, a gyermeket a bíróság az asszonynak ítélte. Attila azonban azt mondja: a gyermek jobb helyen lenne nála, és a kislány is ezt szeretné. Zatykóék történetéről először a Délmagyarország számolt be. Akkor még apa és lánya együtt voltak, ám kedden este a férfi volt anyósához vitte a kislányt. Így akarja elkerülni a további vitákat. A gyerek útlevelét viszont egyelőre visszatartotta.

Zatykóék kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött. A férfi a jobb megélhetés reményében Olaszországba ment dolgozni. Lóápoló volt, ám hazajött. Később viszszatért az országba, és felesége a kislánnyal együtt követte őt. A kapcsolatuk hamar megromlott, a nő beleszeretett a főbérlőjükbe. Mindez három éve történt. Attila július elsején hazajött Magyarországra. A nyári szünetben egy hónapra lánya is vele tartott. A férfi Makón alapított betéti társaságot és karoszszéria-lakatosként motorokkal és autókkal kezdett foglalkozni. Közben a kislánya, Boglárka megbetegedett. Illetve Attila szerint ez a betegség már három éve húzódik. A nőgyógyászati problémákból azonban nem kezelték ki a kislányt. Attila azt állítja azért, mert az orvos hiába írt fel a gyereknek gyógyszert, az anya egy idő után nem adta be neki.

– Az orvos a haját tépte, hogy a kislánynak ilyen problémái vannak – mondta lapunknak Zatykó Attila. Hozzátette: az anya jogi képviselőjével történt egyezkedések alapján az aszszony megígérte, hogy nem viszi rögtön Olaszországba Boglárkát, hanem jövő héten hétfőn felkeresi az orvost, és egyeztet vele. Ám Attila azt mondja: nem hisz volt feleségének. Boglárkát időközben a férfi beiratta iskolába, ráadásul az elhelyezés ügyében októberre tűzték ki a bírósági tárgyalást. Attila szerint lánya azért nem akar visszamenni anyukájához, mert nem foglalkoznak vele, az asszony és új élettársa pedig kiabálnak vele. Attila azt mondja: a kislány sír, ha szóba kerül az utazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!