Hírek

2005.09.27. 00:00

Visszakapják az erdélyi földeket a tulajdonosok

Több mint két hónappal, november 30-áig meghosszabbította a román kormány a második világháború után elkobzott ingatlanok visszaigénylésének határidejét, sőt az egyházi és nemzeti kisebbségi szervezeteknek egészen 2006. január 25-éig módjuk lesz benyújtani kérvényüket. A nyáron elfogadott új földtörvény eredetileg szeptember 22-éig adott időt a volt tulajdonosoknak, illetve leszármazottjaiknak.

T. G.

A természetbeni visszaadást, illetve anyagi kárpótlást lehetővé tevő földtörvény nagy port kavart Erdélyben, sőt Magyarországon élő magánszemélyek részéről is számottevő érdeklődés tapasztalható – tájékoztatták lapunkat az igénylések benyújtásánál közreműködő egyik cég, a Family Tree Kft. szakértői. A társaság budapesti irodájának munkatársai eddig több tucat ügyet továbbítottak a tulajdonjogot és az örökösi mivoltot igazoló okiratok beszerzését és a kérelmek tényleges benyújtását végző gyergyószentmiklósi irodának, és a határidő meghoszszabbításával további érdeklődőkre számítanak. A visszaigénylés nem egyszerű. Leszármazottjai élnek a lehetőséggel, így nekik a „családi örökség” felkutatásával kell kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!