Hírek

2005.10.10. 00:00

Kovátsműhely sok zenével

Ma este a Kovátsműhely vendége Laár András lesz a Komédium Színház Kávézóban. Ő zenél és beszélget a háziasszonynyal, Krisztával.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="145"] Kriszta a magyar rockmusicalek legnagyobb szerepeit énekelte végig
[/caption]Kováts Krisztának szőke a haja, kék a szeme, kedves a mosolya és érett a hangja. És nagyon tud dolgozni, életformája a szorgalom. Kitalál valamit, nekikezd, folytatja, és ha az a valami abbamarad, nem ő tehet róla. Mint a Rockszínháznál, ahol a magára szabott, közösen alapított színház szaladt ki alóla. Kriszta nyakába vette a világot, és dolgozott tovább. Aztán megtalálták egymást a költő-író, dalszövegszerző Fábri Péterrel, és vasárnap délutánonként annyi zenész barát jött hozzájuk beszélgetni meg dalolni, hogy valamit csinálni kellett. Kár lett volna, ha azok a találkozások csak úgy elrepülnek a levegőbe, nyom nélkül.  Így született négy éve, közkívánatra a Kovátsműhely. Hétfő esténként összeülteti Kriszta a közönségét, a zenekarát és a vendégeit.

– Olyan embereket hívok meg, akiket nagyra tartok, ezzel szeretetemet és megbecsülésemet fejezem ki. Elénekelem dalaikat, mondjuk tízet, ők is beszállnak a zenekarba. Közben elbeszélgetünk a pályájukról, életük alakulásáról. Műhelytitkokról… – mondja örömmel. Érződik belőle, hogy kedvvel csinálja, hiszen ez kicsit színház, kicsit ének, kicsit rendezés, vagyis úgy, ahogy van, az övé az egész. Kováts Krisztá-s. Olyan hosszú sor alakult ki négy év alatt a magyar könnyűzenei élet szerzőiből, hogy ezt nem lehetett csak úgy magára hagyni, parlagon. Lett is lemez.  – Úgy született, hogy vendégeimtől dalokat kértem. – Persze kapott is, hogyne kapott volna, például zenét Bródytól, Szakcsitól, Gerendástól, Lerchtől, Tolcsvaytól, Somlótól, Gallaitól és Vedrestől, szöveget pedig Bródytól, Bornaitól, Sziámitól és Fábritól. Ahány dal, annyiféle. Van country, rock, rap, líra és humor. Egyesek zenélnek is, mások Krisztával énekelnek. Jó lemez. (Komédium Színház Kávézó, V., Tüköry u. 5.)

Kávézóban. Ő zenél és beszélget a háziasszonynyal, Krisztával. Váczy András Kováts Kriszta megjelent lemezei

Ringlispíl, Suhanó dal, My Bonnie, Szennyes az óperencia, Névjegy, Titkosírás, KettősPont, Alice Csodaországban, Elfelejtett istenek, A Felkelő Nap Háza, Kovátsműhely Kriszta a magyar rockmusicalek legnagyobb szerepeit énekelte végig -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!