Hírek

2005.10.19. 00:00

Mérőműszerekkel bizonyítják a káros zajszintet

V. M.

[caption id="" align="alignleft" width="122"] Porkoláb Mátyás alpolgármester addig nem nyugszik, amíg a repülőgépeket feljebb nem vezénylik
[/caption]„Mérőműszereket helyezünk el Zuglóban és a II. kerületben annak érdekében, hogy megtudjuk, valóban meghaladja-e a határt a megváltozott útvonalakon közlekedő repülőgépek zaja” – mondta Horváth Zsolt Csaba. A gazdasági minisztérium helyettes államtitkárának szavai talán megnyugtathatják az alacsonyan szálló repülők miatt tiltakozó városrészek lakóit. Hiszen amenynyiben a műszerek átlagosan ötven decibeles vagy afölötti értéket mutatnak majd, akkor esély van arra, hogy felsőbb régiókba parancsolják a gépeket.

„A szeptemberi lakossági fórum folytatásaként megkezdődött a párbeszéd a Budapest Airport, a minisztérium és az érdekelt önkormányzatok között. A tömegesen érkező panaszok miatt célunk a május előtti állapotok visszaállítása” – mondta keddi tájékoztatóján Porkoláb Mátyás II. kerületi alpolgármester. Akkor lépett hatályba ugyanis egy új kormányrendelet, amely a korábbinál háromszáz méterrel alacsonyabb repülési nyomvonalat engedélyezett. Így a vasmadarak kilencszáz méter körüli leszállási magasságban dübörögnek hetven decibeles hangerővel. Horváth Zsolt Csaba elárulta, hogy Ferihegyen a térség egyik legszigorúbb zajrendelete van érvényben. Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy a májusi kormányrendelet előtt is mérték-e a lehetséges zajszintet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!