Hírek

2005.10.11. 00:00

Nem halogatják a 7-es járatának átszervezését

Nincs csődhelyzetben a BKV. Annyira nincs, hogy jövőre olyan fejlesztéseket terveznek, amelyek megkönnyítik a budapesti közlekedők életét. Ezt a közlekedési cég vezetősége és a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke, Lakos Imre jelentette be tegnap.

Vajta Z.

A változások közül az egyik legjelentősebb, hogy nem halogatják tovább a 7-es és 73-as buszjárat átszervezését. Így megszűnik a 7A nevű betétjárat Albertfalva és a Keleti pályaudvar között. A fekete 7-es végállomását a Bornemissza térről áthelyezik a 7A végállomására. Így a XI. kerület külső részén élők is elfogadható tömegközlekedési kapcsolatot kapnak végre. A piros 173-as busz pedig az Etele térre jár majd Újpalotáról. És nemcsak a reggeli és a délutáni csúcsidőben, hanem egész nap. A bizottság kérésére a BKV mindehhez nem várja meg az új Volvo buszok tavaszi érkezését, valamint a Csömöri út felújítását. A 7-es buszcsalád zavartalan haladását a Bosnyák térig tartó leendő buszsáv biztosítja majd kamerák segítségével. A mozgáskorlátozottak is könnyebben közlekedhetnek jövő évtől. A fővárosi közlekedési vállalat minden kerületben forgalomba állít egyet-egyet az alacsony padlós Volvo buszokból. A legfontosabb vonalakon meghirdetett menetrend szerint járnak majd ezek a típusok.

A budai villamosvonalaknál is változások lesznek. Összekötnék az 56-os és a 61-es villamost. Így a Hűvösvölgyből közvetlenül lehet majd eljutni a Móricz Zsigmond körtérre. A Moszkva téren pedig fel lehetne számolni a pályahurkot, s így több felület jutna a gyalogosoknak. A Budapesti Közlekedési Vállalat azt is tervezi, hogy nemcsak éjszaka, hanem nappal is bevárnák egymást a csatlakozó buszjáratok. A HÉV-vonalak menetrendjét pedig a vasúttal és a Volán-buszokkal is összehangolják. Erre amúgy is szükség lesz akkor, ha tényleg beindul a közlekedési szövetség.

Vajta Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!