Hírek

2005.11.24. 00:00

Csak látszategyezség született?

D. Á.

A Parlamentben fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Éger Istvánt, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökét. Éger lapunknak azt mondta, azért kezdeményezte a találkozót, mert tapasztalata szerint nem kellően pontosan ér el az információ a döntéshozókhoz, és közvetlenül szerette volna a szakmai problémákról tájékoztatni a miniszterelnököt. A zártkörű megbeszélésen a miniszterelnökön és a MOK elnökén kívül részt vett Rácz Jenő egészségügyi miniszter is.

A közel egyórás egyeztetés után elsőként az egészségügyi miniszter beszélt: „több kérdésben is konszenzusra jutottunk” – mondta. Az orvosok ügyeleti ideje, a vényfelírás és az Irányított Betegellátási Rendszer (IBR) voltak a fő témák. Az ügyeleti idővel kapcsolatban Rácz Jenő csupán annyit jegyzett meg, december elején fogja a vonatkozó előterjesztést tárgyalni a parlament. Éger István szerint azonban az ördög a részletekben rejlik. A MOK az egész vényfelírási rendeletet rossznak tartja. Rácz Jenő erre reagálva elmondta, a miniszterelnök ígéretet tett a kamarának a jogszabály-változtatásról.

Az államtitkár szerint cél az igazságos ellátás

Vojnik Mária egészségügyi államtitkár a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényjavaslat általános vitájában a Parlamentben kiemelte: a kormány Száz lépés programjának egészségügyi részében célkitűzés, hogy a biztosítás átlatható és igazságos legyen. A legjelentősebb változás az egészségbiztosítási rendszerben, hogy jövőre valamennyi belföldi személy jogosult lesz a természetbeni ellátásokat térítésmentesen, vagy részleges térítési díj ellenében igénybe venni.

A legjelentősebb változás az egészségbiztosítási rendszerben, hogy jövőre valamennyi belföldi személy jogosult lesz a természetbeni ellátásokat térítésmentesen, vagy részleges térítési díj ellenében igénybe venni. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!