Hírek

2006.03.08. 17:11

Aktivisták rohama

Szórólapos, telefonos és más módon szavazásra buzdító aktivisták rohamára számíthatunk az idei választások előtti héten. Az MSZP legalább akkora mozgósításra készül, mint a Fidesz.

Sz. Sz.

A szocialisták is minimum 30 ezer „pártkatonával” keresik meg személyesen is a választókat, akiket arra buzdítanak, hogy menjenek el szavazni. A mozgósítást segíti az a közel egymillió adatot tartalmazó információs bázis, amelyet az elmúlt négy évben gyűjtött össze különböző akciókkal. Ezeket a személyeket a szocialisták biztos bázisának tekintik. Őket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rögzített hangja telefonon is megkeresi, hogy az MSZP és a kormány melletti kiállásukat kérje. A kormányfő arra biztatja a bázist, hogy a voksolásra vigyék el az ismerőseiket is. Egyes vidéki helyszíneken már elkezdődött a szocialista képviselőjelöltek telefonos bemutatkozása, amit felvételről a miniszterelnök vezet föl. Ezzel minden vezetékes telefonnal bíró háztartásba szeretnének eljutni a szocialisták. A kis pártok nem terveznek hasonló akciókat. Mindennek főleg pénzügyi okai vannak, hiszen egy 30 ezres csoport koordinálásnak egy heti költsége elérheti a százmilliós nagyságrendet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!