Hírek

2006.03.31. 19:27

Rálőtt az őr a bankrablóra

Fegyverrel rontott be egy símaszkot viselő férfi egy budapesti, Üllői úti bankfiókba pénteken. A támadás nyomatékosítására egy lövést is leadott. a biztonsági őr a tüzet viszonozta, mire a bűnöző elmenekült.

Bánky Bea

Megérdemelné a „hónap dolgozója” kitüntetést az a bankban dolgozó biztonsági őr, aki megakadályozta, hogy egy bankrabló kipakolja az általa őrzött széfeket. Pénteken kora délután, egy óra körül ugyanis egy símaszkot viselő férfi lépett be a főváros kilencedik kerületi, Üllői úti Kereskedelmi és Hitelbank fiókjának ajtaján. Az akciófilmekben szereplő forgatókönyv szerint a köpcös támadó elkiáltotta magát: „bankrablás!”, majd a nyomaték kedvéért fegyveréből lövést adott le. Erre válaszul a biztonsági őr is a fegyverek szavát választotta, szolgálati pisztolyával visszalőtt. A bankrablónak a visszatámadás láttán valószínűleg inába szállt a bátorsága, mert zsákmány nélkül azonnal elmenekült a helyszínről, vélhetően a környékbeli lakótelepen próbálja meghúzni magát.

„A bankban a rablási kísérlet idején négy alkalmazott és két ügyfél tartózkodott. Egyikük sem sérült meg” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Bálint Gabriella hozzátette, azt nem tudják, hogy a fegyveres támadó megsérült-e a lövöldözés során, ezt még vizsgálják a szakértők. Közben a rendőrség rablási kísérlet megalapozott gyanúja miatt eljárást indított egyelőre ismeretlen tettes ellen. A  nyomozók megkezdték a tanúk alapos, minden részletre kiterjedő kihallgatását, hogy mielőbb fény derülhessen az elkövető kilétére és tartózkodási helyére.

Március 7. Két fekete símaszkos és egy piros kapucnis fiatalember rontott be a fővárosi, Fehérvári úton található Aranypók üzletbe. Fegyverrel fenyegetőzve mindenkit hasra kényszerítettek, a kasszástól pedig a bevételt követelték. Az alkalmazottak időközben riasztották az üzletet felügyelő biztonsági céget. Mivel a rablók – vélhetően kezdők – idegesek voltak és kapkodtak, bezárták a pénzt rejtő fiókot, ahelyett, hogy kinyitották volna. Az üzletből egy pénzváltó is megközelíthető: ennek ajtaját rugdosni kezdték, de az még zárva volt, így a rablók zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről.

Március 17. Sötét sapkával a fején, bomberdzsekiben rontott be egy férfi egy budapesti, Andrássy úti utazási irodába, és pisztollyal a bevételt követelte. A fegyver nem sült el, és személyi sérülés sem történt. A férfi üres kézzel, gyalog menekült, de nem jutott messzire: a rendőrök negyedórányi üldözés után a Deák téren fogták el a 26 éves gyanúsítottat.

Március 17. Sötét sapkával a fején, bomberdzsekiben rontott be egy férfi egy budapesti, Andrássy úti utazási irodába, és pisztollyal a bevételt követelte. A fegyver nem sült el, és személyi sérülés sem történt. A férfi üres kézzel, gyalog menekült, de nem jutott messzire: a rendőrök negyedórányi üldözés után a Deák téren fogták el a 26 éves gyanúsítottat. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!