Hírek

2006.04.11. 18:27

Schönthal Henrik Kulcsár Attila mellé kerülhet a vádlottak padján

Lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Schönthal Henrik ellen, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Fővárosi Főügyészségre.

N. E. D.

Morvai Attila, a vádhatóság szóvivője a reggel.hu-nak azt mondta: megérkeztek az iratok, amelyek alapján rövid időn belül elkészülhet a vádirat, mivel a nyomozás szoros ügyészi felügyelet mellett zajlott. Mint ismert, Schönthalt a brókerbotránnyal összefüggésben sikkasztással, pénzmosással és bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsította a rendőrség. Őt nemzetközi elfogatóparanccsal hónapokig keresték, miután Kulcsár Attila pénzmosással vádolta meg vallomásában. Végül szeptemberben fogták el, amikor hazarepült az Egyesült Államokból. Morvai Attila szerint a vádirat hamar elkészülhet, de arra nem kívánt reagálni, hogy még május 3-a, a brókerbotrány perének megkezdése előtt megküldik-e az iratokat a bíróságnak. Azt is kijelentette: ha elkészül a dokumentum, kérvényezni fogják, hogy a bíróság az eljárást egyesítse a Kulcsár Attila és társai ellen indított üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!