Hírek

2006.05.10. 12:57

Épül a tiszalöki börtön

Az új börtönben 700 fogva tartottat helyeznek majd el. Az intézmény, amely 2007 második felében kezdi meg működését, állami és a magánpénzből épül.

BAMA

Csere László vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának vezetője szerdán elmondta, a 280 fős személyzet háromnegyedét a térségből veszik fel, s képzik ki őket a feladatra. Felső- és középfokú végzettségű munkavállalóknak, köztük jogi, pénzügyi és gazdasági szakembereket egyaránt álláslehetőséget biztosítanak foglalkoztatási lehetőséget, de főként felügyelői munkakörbe várnak jelentkezőket.

A szabolcsi igazságügyi intézetben, amely fegyház és börtön, azaz a legszigorúbb, illetve közepes fokozatú büntetés-végrehajtási intézmény lesz, a térség fogva tartottait helyezik majd el. A tiszalöki börtönt a szegedi Közép-urópai Építő és Szerelő Kft. építi és működteti a  Publik Private Partnership, az úgynevezett PPP rendszer keretében, s a büntetés-végrehajtás másfél évtizeden át évi 1,7 milliárd forint szolgáltatási díjat fizet a társaságnak, mint befektetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!