Hírek

2006.05.11. 16:17

Orbán az országot támogatja, nem a kormányt

Orbán Viktor szerint a Fidesz csak olyan kormányzati előterjesztéseket támogat, amelyek valóban Magyarország érdekeit szolgálják.

BAMA

"Mi az országot támogatjuk, és nem a kormány politikáját. Ha az ország érdekében állónak ítéljük a kormány politikáját, illetve a kormány előterjesztéseit, akkor azokat támogatni fogjuk" - mondta Orbán Viktor csütörtökön. Hangsúlyozta: "mi nyitottak vagyunk, de ahhoz olyan a kétharmados törvények kellenek, amelyek valóban szolgálják Magyarország érdekeit, és akkor nincs akadálya az együttműködésnek". A megyerendszer átalakítására vonatkozó kérdésre Orbán Viktor úgy reagált: Budapesten kell kezdeni a változtatásokat "és akkor tudunk tárgyalni".

"A feladat az, hogy összevonjuk a pártot, egyközpontúvá tegyük, és a frakcióból fogjuk irányítani a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség munkáját, hiszen az összes vezetője a pártnak, az összes területi szervező az egyben parlamenti képviselő is" - mondta a pártelnök. Mint mondta, három központ - a Képviselői Irodaház, a Szentkirályi utcai és a Lendvai utcai székház - együtt sok. Hozzátette, a Szentkirályi utcai ingatlan kampányközpontként működött, a kampány miatt hozták létre. A Népszabadság csütörtöki számában megjelent értesülés szerint a Fidesz május 31-vel kiköltözik a Szentkirályi utcai székházból.

A Fidesz 2003. januárjától tette át székhelyét a Lendvai utcából a Szentkirályi utcai Makona-irodaházba. Navracsics Tibor akkori pártigazgató a költözés előtt azt mondta: a Fidesz hosszabb távra, évekre szeretné központját a Szentkirályi utcai 2150 négyzetméteres ingatlanban működtetni, amelynek előnyei közé sorolta, hogy variálható belső térrel rendelkezik és a belvárosban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!