Hírek

2006.06.29. 08:23

Tiltakozik az ország

Júliusban több tüntetést is szerveznek a Kossuth-térre a kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul.

Sz.Sz.

Július 9-ére jelentettek be tüntetést a parlament előtti Kossuth téren a szakszervezetek a kormány megszorító intézkedései ellen – erősítette meg lapunk értesülését a Budapesti Rendőrfőkapitányság. A szervezetek ugyanakkor nem jelentették be hivatalosan a tiltakozó demonstrációt, erre várhatóan ma kerül sor. A szakszervezetek az Országos Érdekegyeztető Tárgyalás keddi ülése előtt közölték, hogy amennyiben a kabinet továbbra is figyelmen kívül veszi javaslataikat, akkor tüntetéssel tiltakoznak a megszorítások és leépítések ellen.

Egy magánszemély szintén a kormány intézkedései elleni tiltakozás indokával jelentett be tüntetést a Kossuth-térre július 4. és 8. között. A rendőrség mindkét demonstrációt tudomásul vette, így nincs akadálya azok megtartásának – közölte a rendőrség illetékese.

Közben a kistelepülések létéért indított aláírásgyűjtő akciót a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpó önkormányzata. Boldog István polgármester az akciót azzal indokolta, hogy érthetetlen, miért a kistelepüléseken akar a kormányzat spórolni, miközben a minisztériumok létszámának csökkentésére csak látszatintézkedések születnek, illetve Budapesthez, és a megyei jogú városokhoz nem nyúlnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!