Hírek

2006.08.18. 13:31

Megint kibabrált a magyarokkal a szlovák kormány

Több pénzt kapnak Szlovákia északi területei – döntött az ország kormánya. A Magyar Koalíció Pártja nem ért egyet a rendelettel, ugyanis ez a magyarok lakta déli járásokat érintené hátrányosan.

BAMA

A Robert Fico vezette kormány elődje, a Dzurinda-kabinet is rendeletbe foglalta, hogy a természetes személyek jövedelemadójából származó bevételek kiosztásánál figyelembe kell venni, melyik település milyen magasságban fekszik. A 277 méteres tengerszint feletti településeket így nagyobb támogatásban részesítették, de az MKP igyekezett betarttatni azt az elvet, hogy a többlet ne a déli községek kárára jelentkezzen az északiaknál. Most azonban a Fico-kormány változtatott a régi rendeleten, amely sérti a déli – s főleg magyarok lakta – települések érdekeit.

A magyar párt elfogadhatatlannak tartja azt az érvelést, hogy azért kell a magasabban fekvő településeknek nagyobb támogatás, mert ott többet kell fűteni, illetve nagyobb forrásokat emészt fel az utak karbantartása. Az MKP szerint ugyan valóban nagyobbak a keményebb téli időjárás miatt ezen települések költségei, de nyáron a déliek kiadásai ugranak meg. Az MKP azt akarja elérni, hogy az adóbevételek elosztását ne kormányrendelet, hanem törvény szabályozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!