Hírek

2006.08.08. 17:09

Mindenre lőnek Dél–Libanonban

Az izraeli hadsereg készen áll egy nagyszabású szárazföldi támadás megindítására Dél-Libanonban

BAMA

Az izraeli hadsereg készen áll egy nagyszabású szárazföldi támadás megindítására Dél-Libanonban. Kedden lebombázták a Litani folyó utolsó hídját is, ezzel elvágták az országrészt a külvilágtól. Ugyanakkor az izraeli légierő szórólapokon arra figyelmeztette a térségben lakókat, hogy a zsidó állam hadserege célpontnak tekint minden mozgó járművet és azonnal csapást mérnek rá. Izrael az kedden mintegy nyolcvan bevetésben bombázta Libanont, miközben heves szárazföldi harcok bontakoztak ki a határmenti övezetben. Heves gyalogsági harcok folytak Bint Dzsbeil környékén, ahol egy újabb izraeli katona elesett, öt pedig megsebesült.

Libanon többé nem maradhat mások harcainak csatatere, mindegy, hogy mivel próbálják meg igazolni a harci cselekményeket – mondta könnyek között Fuád Szinjóra. A libanoni kormányfő arra kérte az arab államokat, hogy teremtsék meg az „azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet”. Irán a teljes muszlim világot felszólította, hogy száljanak harcba Izrael ellen.
Ugyanakkor a zsidó államot nem hatották meg a libanoni könnyek. Zipi Livni izraeli külügyminiszter szerint a libanoni miniszterelnök könnyei a gyengeség jele. „Ne sírjon, inkább tegyen valamit az országáért” – mondta a külügyminiszterasszony.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!