Hírek

2006.08.25. 18:04

Rohanó emberek a gyászlobogók alatt

Pénteken délben egy percre meg kellett volna állnia az életnek Budapesten, a fővárosiak azonban elfelejtették ilyen módon kifejezni részvétüket

V.M.

Pénteken délben egy percre meg kellett volna állnia az életnek Budapesten az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört vihar áldozatainak és sérültjeinek emlékére, a fővárosiak azonban elfelejtették ilyen módon kifejezni részvétüket és együttérzésüket.

 A tömegközlekedés részben leállt, és néhány mozdonykürt is megszólalt, a Parlament és a főpolgármesteri hivatal épületére pedig gyászlobogót tűztek. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök még szerdán kérte a budapestieket: ha tehetik, akkor egy percre szakítsák meg munkájukat az öt ember halálát okozó tragédiára emlékezve.

Közben a Fidesz szerint titkos vizsgálat zajlik, annak ellenére, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter kedden már lezárta azt. „Reméljük és megértjük, ha a kormányfő mégis csak megkezdi a politikai felelősség vizsgálatát, de arra kérjük, hogy ezt ne a nyilvánosság kizárásával tegye meg” – mondta tegnap Cser-Palkovics András, fideszes honatya.

Danks Emese kormányszóvivő szerint azonban szó sincs titkos vizsgálatról, hiszen közismert, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői ellen folynak a személyi felelősség megállapítására vonatkozó eljárások, Lamperth Mónika, illetve Persányi Miklós vezetésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!