Hírek

2006.12.08. 18:04

A médiával is küzdenek a szakszervezeti vezetők

Ha a kormány nem változtatja meg a tervezett óraszámemelést, akkor a magyarországi pedagógusok dolgoznak majd a legtöbbet Európában – jelentette ki a Deák Ferenc Közéleti Klub csütörtök esti rendezvényén Varga László.

Sz. Sz.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke "történelmi esetnek" nevezte azt, hogy az érdekvédelmi szervezetek a napokban a rendszerváltás óta először egységes közszolgálati sztrájkbizottságot alakítottak érdekeik védelmében. Abban bízom, hogy a kormányzat nem tudja felszalámizni ezt a szakszervezeti együttműködést – mondta. Kis Papp László, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének országos elnöke szerint ha a kormány nem változtat tervein, akkor az oktatásban dolgozók reálkeresete mintegy tíz százalékkal csökken. Ráadásul ez a tendencia a későbbiekben is folytatódik, ami elfogadhatatlan – tette hozzá.

A két szakszervezeti vezető úgy vélte, hogy a tárgyaló pozícióikat jelentősen nehezíti, az ellenük folyó "médiaháború". Állításuk szerint sokszor tapasztalják, hogy "bűnbakként, negatív színben tüntetik fel őket." Mindkét szakszervezeti vezető megerősítette: ha január 31-ig nem tudnak megegyezni a kormánnyal, akkor február 21-én a közszféra többszázezer dolgozója léphet sztrájkba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!