Hírek

2006.12.18. 15:53

Január elején kezdődik a per a felgyújtott lány ügyében

Január 8-án kezdi tárgyalni első fokon a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított K. András ügyét a Csongrád Megyei Bíróság Szegeden - tájékoztatta az MTI-t Cseh Attila, a bíróság elnökhelyettese hétfőn.

BAMA

A vád szerint július 20-án a fiatalkorú fiú megerőszakolta és felgyújtotta a magyarcsanádi P. Henriettát, ezért az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettével vádolja a makói fiút. Amennyiben a bíróság elfogadja a vádiratban foglalt tényállást, a tizenhatodik életévét a tett elkövetésekor még be nem töltött fiút halmazati büntetésként 15 év szabadságvesztéssel is sújthatják - tájékoztatta korábban az MTI-t Lőrinczy György, Csongrád megyei főügyész.

A vádirat szerint a 18 esztendős P. Henrietta Makón töltötte a július 19-éről 20-ára virradó éjszakát barátjával, aki hajnali négy óra tájban elment pecázni, és arra kérte K. Andrást, kísérje el a lányt a buszmegállóhoz. Ezt követően egy ismeretlen tartalmú beszélgetés után K. András kerékpárral a bűncselekmény későbbi helyszínére, Makó külterületére vitte a lányt. Itt a fiú P. Henriettára támadt, legalább egyszer úgy megütötte, hogy azzal vérző sérülést okozott neki, majd megerőszakolta. Annak érdekében, hogy a sértett ne tudjon a helyszínről elmenni, rendkívül szorosan megkötözte, még a száját is betömte. A fiú visszament Makóra, elkérte egy ismerőse robogóját és egy benzinkútnál mintegy másfél liter benzint vásárolt. Visszatérve a helyszínre a benzint a megkötözött lányra öntötte, majd öngyújtójával meggyújtotta. A felgyújtott lányt a gyanúsított magára hagyta, ezt megelőzően pedig magához vette a lány nyolc karikagyűrűjét és mobiltelefonját.

Ahogy a lány kötelékei elégtek, eljutott az egy kilométerre lévő hagymaföldön dolgozó emberekhez, akiknek röviden elmondta, mi történt vele. A munkások mentőt hívtak a lányhoz, akit előbb Szegedre, majd Budapestre szállítottak, ahol a Szent István Kórház égési centrumában kezelték augusztus 10-én bekövetkezett haláláig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!