Hírek

2006.12.19. 06:07

Mester Tamás Casanova lesz

Musicalfőszerepet kapott Mester Tamás, aki évekig Franciaországban, majd Amerikában élt. Friss albuma aranylemez, dalai a topon vannak, igazi tinédzserkedvenc.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="170"] Mester Tamás szerint neki van a legjobb együttese Magyarországon
[/caption]- Mondják, hogy Mester Tamás az egyik legtehetségesebb hazai zenész, de mintha nem nem találná a helyét. Egyetért?

- Nem tudom, létezik-e ez a titulus, de ami a helykeresést illeti, nem így érzem. Lehet, hogy csak rétegízlést szolgálok ki, de sikerült kivárnom az időt, amikor a divatból kiment rockzene újra visszatért. Mázlim volt, hiszen akkor készítettem lemezt, amikor ismét divattá vált a rock.

- Nyilván megengedheti magának, hogy ne gagyi zenével arasson sikereket.

- Inkább arról van szó, hogy Magyarországon már csak nagyon kevés lemezt eladni és akár már mindenki játszhatná azt a zenét, amit szeret.

- Hét éve Los Angeles-ben, New York-ban élt, majd hazajött. Nem valósult meg az amerikai álom?

- Gyerekkoromban tervbe vettem hogy világsztár leszek, de ez nem jött össze. Helyette akcentus nélkül megtanultam angolul, megismerkedtem Eric Gast producerrel, akinek nevéhez többek között Britney Spears, Peter Gabriel, Will Smith, David Bowie lemezei fűződnek. Voltak előnyei tehát a kintlétemnek, és annak is lehet haszna, hogy a hollywoodi csillogás mellett megismerhettem Amerika árnyoldalait is.

- A múlt héten dőlt el, hogy a Casanova című musical címszereplője lesz. Beszélik, testhez álló szerep és önmagát játszhatja.

- Cseppet sem azonos az életem Casanováéval, de talán azért gondoltak rám, mert nehéz énekes szerep.

- Utoljára az Elisabeth-ben kapott musicalszerepet. Nem szereti a műfajt vagy kinőtt abból, hogy szerepválogatásokra járjon?

- A színházat nézni szeretem, nem játszani. Számomra monoton dolog minden este ugyanazt a szerepet eljátszani, zavar, hogy nem lehet improvizálni. A Casanovából csak néhány előadás lesz, olyan, mintha filmeznék.

- Ráadásul még nem is filmezett. Zavarja, hogy nem hívták?

- Szívesen játszanék olyan zenés filmekben, amilyen Dobray György Szerelem első vérig, Szerelem utolsó vérig című produkciói voltak. Egyébként őrzök a fiókomban néhány forgatókönyv vázlatot.

- December 28-án a Budapest Körcsarnokban tart lemezbemutató koncertet. Régóta vár ilyen nagy önálló bulira?

- Minden zenész nagyszínpadon szeretne koncertezni, mi is mindent beleadunk fényben, hangtechnikában. Saját zenekarommal lépek fel, szerintem nekem van a legjobb együttesem Magyarországon.

- Igaz, hogy Megasztár-típusú válogatáson talált meg zenészeit?

- Éppen a tévés vetélkedő adta az ötletet, gondoltam, nem csak énekesekből, hanem hangszeres zenészekből is vannak rejtőzködő tehetségek, akik arra várnak, hogy felfedezzék őket. Kétszázból választottam ki a négy zenészt.

Mester Tamás

1989-ben kezdte pályafutását a STEP együttesben. Két évig Franciaországban élt és zenélt, itthon a Mester és Tanítványai nevű formációval fobbant be mint szerző, énekes, gitáros. 1994-ben az Év felfedezettje lett, lemeze az Év albuma címet nyerte. 1996-ban szerepelt az Elisabeth musical szegedi és budapesti előadásaiban. 1999-ben néhány évre Amerikába költözött. Idén tavasszal jelent meg a Pillanat című albuma, amely aranylemez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!