Hírek

2006.12.27. 15:25

Szószátyár honatyák

Gyurcsány beszélt a leghosszabban, Molnár Lajos a legtöbbször, Orbűn pedig megdöntötte saját rekordját

P. A.

A májusi alakuló ülés óta nem tétlenkedtek honatyáink, számos törvényt fogadtak el, vagy módosítottak. Természetesen az ezt megelőző viták sem maradtak el. A törvényalkotás felgyorsult, de ebben az évben nem döntöttek annyira gyorsan a Tisztelt Ház képviselői.

Idén százharmincnyolc határozatot hoztak a Parlamentben, négy évvel ezelőtt azonban ez a szám huszonkettővel több volt. A felszólalások számát tekintve a dobogó harmadik fokán Veres János pénzügyminiszter végzett a maga százas eredményével. A második a fideszes volt ajkai polgármester Ékes József lett százkét véleménynyilvánítással. Őt már csak az egészségügyi miniszter, Molnár Lajos előzte meg százharmincnégy hozzászólásával.

Ami viszont a beszédek időtartamát illeti, ezen a téren a miniszterelnök tudhatja magáénak az első helyet. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tizenegy órát beszélt az országgyűlés tagjai előtt. A második helyen jelen esetben nyolc órával az egészségügyi miniszter áll. A kormányfői tisztséget előzőleg betöltő Medgyessy Péter teljes hivatali ideje alatt összesen kilenc óra erejéig kérte társai figyelmét.

Orbán Viktor a fidesz elnöke májustól számítva hatvanhét perccel többet beszélt, mint az előző kormányciklusban; idén százöt percet, míg az előző négy év alatt összesen csak harmincnyolcat. A frakcióvezetőket tekintve az MDF áll az első helyen, Herényi Károly felszólalásai összesítve hét órát tesznek ki. Őt a szabaddemokrata Kuncze Gábor követi hat órával. A szocialista Lendvai Ildikó és a fideszes Navracsics Tibor körülbelül két-két órára kérték képviselőtársait figyelmét felszólalásaikkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!