Hírek

2007.05.08. 18:06

„Jelentős” fájdalomdíjat fizet a bank a sérült túszoknak

Lecserélik a kommandósok által jelenleg használt lőszereket – állította egy lapinterjúban egy fegyverszakértő. A cserére azért van szükség, mert Budapesten, a múlt hét pénteki Széna téri kommandósakcióban egy civil nő is megsérült akkor, amikor a különleges egység rálőtt a túszejtőre.

Z. M.

Az egyik lövedék ugyanis áthaladt a rabló testén, és egy túszt talált el. Európa több országában már olyan speciális golyókat használnak a kommandós alakulatok és a rendőri egységek is, mely megakad a testben, és nem okoz a fentihez hasonló másodlagos sérülést. Az úgynevezett fúrt lőszer azonban jóval, 50-150 forinttal drágább, mint a hagyományos lövedéktípusok, ezért Magyarországon először a különleges egységek használják majd azt, a teljes magyar fegyveres állomány átállítása későbbre marad.

A túszejtő akcióban megsérült áldozatok már jobban vannak: a kezén eltalált férfi bár pszichológusi segítséget kért a történtek feldolgozásához, kedden elhagyhatta a kórházat. A lábán sérült nőre további műtétek várnak, felépülése akár egy évet is igénybe vehet, noha állapota a körülményekhez képest jó. Az OTP „jelentős összegű” fájdalomdíjat és ajándékcsomagot adott át a sérülteknek. A bank azt közölte, mindazon nem sebesült áldozatoknak is segítséget nyújt, akik ezt igénylik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!