Hírek

2007.08.08. 06:01

Kevesebb a busz, a bérlet meg ugyanannyiba kerül

Olvasónk, aki vidéken él, panaszolja, hogy a buszjáratokat az üzemeltető csökkentette. Panaszát megírta a társaságnak, mire azt a választ kapta: a cég a tarifatárgyalásokon döntött így.

BAMA

Az úr azt kifogásolja, hogy míg a szolgáltatás színvonalát csökkentik, addig az ár változatlan marad. Ezt felháborítónak tartja, ami érthető. Ugyanakkor a cég azt is megtehette volna, hogy a járatsűrűséget megtartva emeli a szolgáltatásért fizetendő összeget. Mondván, hogy az üzemanyagárak, a bérek stb. egyre nagyobb költségeivel a vállalat csak így tud lépést tartani. A fő kérdés ebben a helyzetben: elegendő-e a kérdéses területen utazóknak a megmaradt járatszám? Kiderült a vasútnál is, éppen a közelmúltban: bizonyos vonalak mentén jelentős gondokat okozott a környéken élőknek azok megszüntetése. Így a járatokat visszaállították.

Írjanak az utasok közös beadványt a cégnek – tanácsolták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az érintettek fejtsék ki sérelmüket a kirendeltség vezetőjének. Kérhetik a menetrend módosítását is. A másik lehetőség, ha azt kérelmezik, hogy a cég sűrítse járatait. Akkor nem kell annyit várni egyetlen buszra. Ezzel az indítvánnyal szintén a forgalom irányítójához fordulhatnak. Ha nem boldogulnak egyedül a társasággal, megkérhetik területi képviselőjüket, hogy (mint tisztségének neve is mutatja) képviselje őket a cégnél. Vagyis lobbizzon az érdekükben. Járja ki nekik, hogy az illetékesek orvosolják panaszukat. Elvégre ezért választották őt meg, ezért kapja a tiszteletdíját.

Nem csodálkozunk rajta egyébként, hogy puszta állampolgári erőből nehéz egy ilyen gondot megoldani. De valamikor el kell kezdeni. Öntudatos, nem pedig kiszolgáltatott polgárokká kell válnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!