Hírek

2007.09.22. 15:46

Őrizetbe vették, de csak hétfőn viszik el Kabait

Z. M.

Őrizetbe vette a rendőrség, de legkorábban hétfőn szállítják el Kabai Károly nyírbogáti vállalkozót, volt szocialista politikust az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből (OPNI) – közölte a rendőrség. Kabait adócsalás és más bűncselekmények miatt jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ő azonban – többszöri halasztás után – nem vonult be augusztus 21-én a nyíregyházi börtönbe, hogy megkezdje büntetését.

A korábban Veres János pénzügyminiszter vállalkozótársaként ismert Kabai körözését végül szombaton rendelte el a rendőrség, mivel akkor vette át az elfogatóparancsot a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság. A vállalkozót a Hír Tv riporterei már pénteken este megtalálták az OPNI-ban, ahol interjút kértek tőle, de a vállalkozó elzavarta az újságírókat. A riporterek Kabai tartózkodási helyéről még aznap este értesítették a rendőrséget, a hatóság azonban – a körözés aznapi érkeztére hivatkozva – csak tegnap vette őrizetbe Kabait. A rendőrség tájékoztatása szerint hétfőig folyamatosan őrzik a nyírbogáti vállalkozót.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a történtekkel kapcsolatban arra szólította fel a kormányt, a rendőrséget ne politikai célokra használja, és haladéktalanul szerezzen érvényt a törvénynek és a jogerős bírósági ítéletnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!