Hírek

2007.12.17. 18:16

Huszonhat magyar került a rács mögé Belgiumban

Legalább 26 magyar természetvédőt tartóztattak le Brüsszelben, mert egy közel kétszáz fős csoport tagjaiként befalazták az Európai Tanács egyik bejáratát hétfőn.

BAMA

„Szerencsére egyikük sem sérült meg, mikor a rendőrök feloszlatták a tüntetést, de várhatóan szabálysértés miatt eljárás indul ellenük Belgiumban” – mondta lapunk kérdésére Mezei Csaba, a Greenpeace Magyarország igazgatója.

A nemzetközi természetvédelmi szervezet az Európai Unió Halászati Tanácsának ülésére időzítette az akciót, amikor az Unió illetékesei döntenek a maximálisan kifogható halmennyiségekről. A Greenpeace szerint a megállapított kvóták évek óta magasabbak a szükségesnél, ezért a tengerek halállományát kipusztulás fenyegeti. A tüntetők hétfőn délelőtt lezárták az Európai Tanács hét bejáratát és befalazták az egyik ajtót. Az aktivisták egy transzparenst feszítettek ki „Az EU Halászati Tanácsa - túlhalászás miatt lezárva!” – felirattal. A belga rendőrök minden aktivistát letartóztattak és a falat délutánra elbontották, egy német származású környezetvédőt a mentőknek kellett a helyszínen ellátniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!