Hírek

2008.01.25. 18:29

Tárcák közötti torzsalkodás áldozata lehet a telefontámogatás

Áprilistól megszűnhet a rászorulók ezerforintos telefonszámla-kedvezménye, amelyet 2004 óta vehetnek igénybe a fogyatékossági támogatásban, magasabb összegű családi pótlékban, rendszeres szociális segélyben, időskorúak járadékában vagy alanyi jogon ápolási díjban részesülők.

N. M.

Úgy fest ugyanis, hogy két minisztérium közötti huzavona miatt megszűnhet a szociális telefontámogatás. A szociális telefontámogatás még az informatikai tárca megszűnése után került a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz (GKM), ám a tárca szerint a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak (SZMM) kellene kezelnie az ügyet. A szociális tárca vezetését azonban eddig nem sikerült meggyőzni erről.

Így fordulhat elő tavaszra – ha addig sem sikerül megállapodniuk a tárcáknak a feladat „átpasszolásáról” – hogy nem folyósítják többet a támogatást. A szociális minisztériumtól kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy amennyiben a kormány úgy dönt, akkor átvállalják a feladatot. A minisztérium szerint a támogatást a vezetékes előfizetések mellett a mobilszámla-tulajdonosokra is ki kellene terjeszteni. Ellenben a tárca úgy véli, hogy jövedelmi korlát bevezetésével tovább kellene szűkíteni a rászorulók körét.

Jelenleg 24500-ra tehető azon előfizetések száma, amelyek után támogatás jár. Erre a célra idén megközelítően kétszázmillió forintot különített el erre a célra a GKM – tudtuk meg a tárca kommunikációs osztályától. A támogatások kifizetése évente áprilistól a következő év márciusáig tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!