Hírek

2008.02.24. 17:36

Ártatlan rendőrök a vádlottak padján?

Bizonyíthatóan ártatlan rendőröket vádolt meg az ügyészség Gonda László szerint

mti

Bizonyíthatóan ártatlan rendőröket vádolt meg az ügyészség a 2006 október 23-iki tömegoszlatás során okozott súlyos testi sértések miatt a Magyar Nemzeti Bizottság (MNB) 2006 szerint.

Gonda László, a Kossuth téri tüntetőket tömörítő szervezet ügyvivője vasárnap sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: három különböző, köztük rendőrségi forrásból szerzett dokumentum bizonyítja, hogy nem a megvádolt rendőrök felelősek a tömegoszlatás során okozott súlyos sérülésekért, amelyek következtében többen is maradandó károsodást szenvedtek.

Gonda László állítása szerint azok a rendőrök, akiket a Központi Nyomozó Ügyészség megvádolt, és akiknek tárgyalása március közepén lesz a Fővárosi Bíróságon, vétlenek a súlyos sérülések okozásában, és ezt az ügyészség munkatársai és a rendőri vezetők is tudják. Úgy vélekedett: azért vádoltak meg ártatlan rendőröket, hogy ne derülhessen ki a valódi vétkesek neve.

Az MNB 2006 ügyvivője közölte: bizonyítani tudják, hogy kik voltak azok a rendőrök, akik 2006 október 23-án gumilövedékkel lőttek a tüntetők közé, és a volt rebiszes rendőrök neveit még a tárgyalás előtt nyilvánosságra hozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!