Hírek

2008.02.29. 18:27

Átadták az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának budapesti központját

Antonio Guterres, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) vezetője és Göncz Kinga külügyminiszter pénteken átadta az UNHCR új budapesti globális szolgáltató-központját.

BAMA

A világszervezet tisztségviselője az eseményen arról beszélt: az ország jó adottságai és a kormány különlegesen pozitív hozzáállása miatt olyan - például beszerzési, logisztikai és menedzsment - feladatokat is Budapestre csoportosítottak, amelyeket eddig jellemzően Genfből irányítottak. Antonio Guterres megjegyezte: a magyar főváros 20 versenytársát megelőzve nyerte a lehetőséget, hogy itt nyissa meg kapuit az új létesítmény.

"Ez az első fázis" - mondta a főbiztos arra utalva, hogy a jövőben egyre több funkciót vesz majd át a budapesti központ.  Hozzáfűzte: a mintegy 160 alkalmazott 95 százaléka diplomás. Göncz Kinga rövid beszédében arra emlékeztetett: mindig is különleges volt a menekültügyi főbiztosság és Magyarország kapcsolata, hiszen a szervezet egyik első nagy feladata az 1956-os forradalom menekültjeinek ellátása volt, amit "nagyon nagy odafigyeléssel, gondoskodással és szeretettel" látott el a szervezet. Mint mondta, minden bizonnyal szerepet játszott a döntésben a hazai munkaerő képzett volta és Budapest fekvése, valamint az, hogy innen könnyen elérhetőek a világ fontosabb városai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!