Hírek

2008.02.24. 08:34

Clinton hazugsággal vádolta Obamát

Az amerikai demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton hazugsággal vádolta vetélytársát

BAMA

Az amerikai demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton hazugsággal vádolta vetélytársát, Barack Obamát egy szombati ohiói választási rendezvényen."Szégyellje magát Barack Obama!" - kiáltott fel a volt first lady, megvetően lobogtatva vetélytársa egyik választási brosúráját, melyben az szerinte meghamisította álláspontját az általános betegbiztosítás amerikai bevezetésével és az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodással (NAFTA) kapcsolatban.

Obama szerinte azt állítja, hogy Clinton minden amerikait kötelezne egy betegbiztosítás megkötésére, azokat is, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. "Obama szenátor tudja, hogy ez nem igaz" - magyarázta New York-i szenátor társa, aki ellenfelének azt az állítását is visszautasította, hogy védelmezné a sok munkás által elvetett NAFTÁ-t. Ezt a megállapodást George Bush republikánus elnök hozta tető alá - emlékeztetett Clinton. "Azért küzdök, hogy a NAFTÁ-t módosítsák" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!